Dječji odjel Gradske knjižnice Krapina i nakon “Mjeseca hrvatske knjige 2011” vrlo aktivno provodi svoje programe. Djeca iz vrtića, male škole, osnovnih škola Krapine i okolice, dolaze na igrokaze i tematske satove u knjižnicu. Tako je u proteklom tjednu održano nekoliko događanja. Polaznici Male škole iz Đurmanca naučili su sve knjižnične «tajne» preko likova «Pauka Pletka» i «Dalmatinera» utjelovljenih u igrokazu «Koje brige muče dvije knjige», a kojeg izvode djelatnice dječjeg odjela – Miljenka Presečki i Vesna Šaronja.

Sa četvrtim razredom OŠ «August Cesarec» održali smo integrirani sat hrvatskog jezika na temu jedne od najpoznatijih bajki Ivane Brlić-Mažuranić – «Regoča», na kojem su djeca mogla zaviriti i u enciklopedije u potrazi za odgovorima. Zajedno smo i pročavrljati o prijateljstvu, mjestima koja bi voljeli posjetiti, o davnim vremenima te slikovno prikazali «zakučaste» i nerazumljive pojmove iz ove antologijske bajke.

U redovnoj likovnoj radionici«ČČČ» u kojem sudjeluju naši mali korisnici, okušali smo se u tehnici izrade pop-up plakata. Nadahnule su nas sve popularnije pop-up slikovnice u kojima likovi «iskaču» dok ih listamo, stranice sadrže kartice na razvlačenje, džepiće, rotirajuće krugove i sl. Izradili smo dva 3D plakata od hamer-papira koja prikazuju dvije poznate bajke – «Malu sirenu» i «Ružno pače». Radovi se mogu i interaktivno razgledati u izložbenom prostoru Dječjeg odjela.