U Plavoj dvorani GKK, 26. lipnja 2012 u 19,00 h održati će se predavanje “Stres : najveći ubojica današnjeg čovjeka”, o kojem će govoriti autorica istoimene knjige – Tarra Barat.

Stres je neizbježan dio današnjeg ubrzanog načina života. Dobar , poticajan stres ravnoteža je između uzbuđenja i opuštanja koja vam pomaže da se koncentrirate, usmjerite i postignete ono što želite. Loš stres je neprestani stres i neprekidno uzbuđenje, nervoza, strah ili napetost. Kad loše njime upravljate i ignorirate ga, može biti i ubojica. WHO (Svjetska zdravstvena organizacija) stres naziva “globalnom epidemijom”. Stres nije bolest, ali dovodi do obolijevanja (75-90% današnjih bolesti povezano je sa stresom).
Koliko način razmišljanja, način prehrane, previše ili premalo vježbanja uzrokuju stres?
Umor, strah, ljutnja, zabrinutost luče hormone stresa i dovode do slabljenja imuniteta i mogućeg obolijevanja. Današnjim ljudima neophodno je naučiti kako se nositi sa stresom. Posjetitelji će moći i aktivno sudjelovati, biti će “testirani” koliko su skloni stresu i imaju li već dosta akumuliranog stresa.

Tarra Barat završila je Omega institut za holističke studije u SAD-u. Godinama je pisala i piše članke za časopise i novine,  podučava yogu i druge zdrave stilove života, te je autorica popularnih knjiga: “Jači od stresa” i “Stres- najveći ubojica današnjeg čovjeka”.