Draga djeco, bliži se Mjesec hrvatske knjige 2012., tradicionalna knjižnična manifestacija u kojoj knjižnica organizira niz događanja za djecu i odrasle, a čija je središnja tema ove godine posvećena Europskoj godini aktivnog starenja i međugeneracijske solidarnosti. I ove godine dječji odjel GKK pokreće svoj, 4. po redu – likovni natječaj, te pozivamo sve zainteresirane predškolarce i učenike osnove škole na sudjelovanje. Tema natječaja jest zavičajna, naime, biramo – najljepši i najoriginalniji suvenir krapinskog kraja. Kao i prethodnih godina, sve likovne tehnike su dobrodošle.

          Suvenir je predmet kojeg se ponese i zadrži u spomen na određen događaj, mjesto ili osobu. Riječ dolazi od francuske riječi souvenir i znači sjećanje. To može biti neki umjetnički (slika, magnetić, skulptura), ali i uporabni predmet (šalica, majica), a koji ističe tradiciju i posebnost nekog kraja. Zamolite svoje bake i djede da vam ispričaju ponešto o svakodnevnici iz vremena njihovog djetinjstva i mladosti, pa iz tih priča možda dobijete inspiraciju i nove ideje za svoj originalni suvenir.

Likovni natječaj već je otvoren, radove primamo do 5.studenog, a svečano proglašenje pobjednika i dodjela nagrada biti će 9. studenog 2012. uoči dana hrvatskih knjižnica (11. studenog).