Drugu godinu za redom obilježavamo “Dan dječjeg odjela”. Duuugo i toooplo (iskreno se nadamo) ljeto najavljujemo ovom manifestacijom (19.lipanj) i pozivamo djecu različitih uzrasta na desetosatni program druženja, istraživanja, kulture i zabave.

 

PROGRAM:

10-11 h Gostovanje profesionalne pripovjedačice bajki – Jasne Held

Najmlađe će svojim pripovjednim umijećem počastiti jedina profesionalna pripovjedačica bajki u Hrvatskoj – Jasna Held. Program je namijenjen djeci predškolske dobi.

12-13,30  Izrada umjetničke instalacije od otpisanih knjiga

 Instalacija od knjiga zamišljena je kao izrada funkcionalnog/umjetničkog predmeta od knjiga koje su zbog fizičke uništenosti – otpisane. Zajednički ćemo starim knjigama udahnuti novi život i – uljepšati prostor knjižnice. Za djecu od 10 god.

14-15,00 Ljetna shema mladih knjižničara

 Svima zainteresiranima omogućujemo informiranje o organizaciji knjižnične građe u knjižnici: signiranju, klasificiranju, katalogiziranju, rasporedu knjiga na policama, a mogu se okušati i u neposrednom radu s korisnicima. Djeci se također daje prilika za kreativno izražavanje: ukrašavanje prostora dječjeg odjela i izloga, izrađivanje smjernica za bolje snalaženje u knjižnici, Knjigomjer, bookmarkere.

15-16,00 Izvedba igrokaza «Tko se smije igrati čarolije»

Autorski igrokaz knjižničarki o dva vilenjaka koji rade (ne)red u knjižnici. Za najmlađe

16-18,00 «Upoznajemo narode kroz društvene igre»

Izraditi ćemo društvene igre Mölky (Finska) i Karuta (Japan), saznati ponešto o zemljama odakle potječu, natjecati se u timovima, pokušati pobijediti i naravno – nagraditi pobjednike. Za djecu od 7.god. nadalje.

17-17,30  «Iza svake priče nešto se miče»

Najzanimljivije slikovnice iz našeg fonda čitati ćemo najmlađima, a svoje dojmove iz priča djeca će naslikati. Za djecu do 6 godina

18,30-20,00 Projekcija novih animiranih filmova u Plavoj dvorani GKK

Otvaramo i 3. godinu za redom MJESEC RAZMJENE KNJIGA na štandu ispred knjižnice za sve bibliofile koji žele svoje knjige razmijeniti s drugima!