Donosimo vam program Mjeseca hrvatske knjige 2015. u našoj knjižnici.

 

 Program za odrasle:

 

27. 10. u 19,00 sati – “Tito”- predstavljanje knjige Ive i Slavka Goldsteina

12.11. u 18,00 sati – “Najčitatelj” – dodjela tradicionalne nagrade za najviše pročitanih knjiga u 2015. u kategorijama: osnovoškolci, srednjoškolci i odrasli.

 

Događanja na dječjem odjelu:

 

15. listopad – 15. studeni – “Izložba engleskih ilustriranih knjiga” u suradnji sa školom stranih jezika “Versus” i voditeljicom Vesnom Krajačić.

28.10. “Metamorphoses” – radionica na engleskom! Temeljena na knjizi “Very hungry caterpillar” Erica Carla u suradnji sa školom stranih jezika “Versus”. Za niže razrede osnovne škole

21. i 22. 10. / 3. i 4.11. u 12,00 sati – “Pismenim tragom Čeha, Leha i Meha”- istraživačka literarna radionica na temu poznate krapinske legende namijenjena 7. i 8. razredima. Literarni natječaj na istu temu za učenike od 5.-8.r., najbolja tri rada biti će nagrađena i proglašena na Dan grada 6. prosinca. Projekt u suradnji sa KUD-om Krapina. U projekt su uljučene obje krapinske osnovne škole.

29.10 u 16,00 sati – “Svjetlosni impuls” – “znanstvena” kreativna radionica – s gostom prof. fizike Kristijanom Kunštakom djeca će imati prilike vidjeti niz pokusa temeljenih na svjetlosnoj energiji, u nekima se i sami okušati. U radioničkom djelu izrađivati će senzomotorički predmet. Namjenjeno svim znatiželjnim osnovnoškolcima.

15. listopad – 15. studeni – “Igra svjetla i sjene!” likovni natječaj namijenjen učenicima od 1.-8. razreda. Sve likovne tehnike dozvoljene, tema slobodna, crteže slikati postupkom sjenčenja. Vaše radove skupljamo do 15.11. Proglašenje nagrađenih radova biti će za Dan grada.

2. 11. u 12,00 sati – Susret s autoricom Silvijom Šesto – u suradnji s OŠ “Ljudevit Gaj”, autorica će se predstaviti učenicima 8. razreda i približiti im lektiru “Debela”

Tijekom studenog – “Doživite knjigu svim osjetilima” – interaktivne igre i pričaonice za vrtićku i predškolsku dob djece