U 2. kolu nagradne igre koju knjižnica provodi tijekom ljeta putem svoje službene Facebook stranice pozvali smo Vas da se uključite u odgonetanje koji se kajkavski evergreen krije iza riječi: reka, zemla, tiči, dvorišče, šaš, domovina, dete, hiža,zipka, steze i noč.

Vjerujemo da ste bez puno razmišljanja zaključili da se radi o tekstu pjesme Drage Britvića koju je uglazbio Arsen Dedić a nosi naslov: Oko jene hiže navek tiči lete. Popevku je prvi put otpjevala Gabi Novak 1980. godine na Festivalu kajkavskih popevki Krapina i od tada su je mnogi pjevači i glazbeni sastavi izvodili na brojnim pozornicama i u najrazličitijim prigodama.

Od svih sudionika igre sretne je ruke bio član naše knjižnice koji ima iskaznicu pod brojem 94/3607. Pozivamo dobitnika da preuzme svoju nagradu tj. knjigu u izdanju našeg sponzora iz 2. kola, nakladničke kuće Synopsis u samoj knjižnici tijekom ovog tjedna. Kako se nagradna igra nastavlja pozivamo Vas da pratite naše objave na Facebooku i da se i Vi uključite.

Sretno!