Pozivamo sve sadašnje i buduće korisnike knjižnice da se uključe u 4. kolo ljetne nagrade igre. Obzirom da je u trećem kolu pitanje bilo očito prilično teško jer nitko nije dao točan odgovor, odnosno otkrio da je “uljez” među hrvatskim književnicima bila jedna književnica, Julijana Matanović, danas Vam dajemo osjetno jednostavniji zadatak.

Razglednicu s krapinskim motivom Gajevog trga sigurno svi prepoznajete, iako je nekoć spomenik Ljudevitu Gaju stajao na sredini trga, a ne kao danas ispred nekadašnjeg Hotela CENTRAL, odnosno sadašnjeg Ilir bara. Ova je razglednica jedna od njih desetak što smo ih nedavno kupili za Zavičajnu zbirku.


Zadatak se sastoji u tome da pozorno pogledate razglednicu/dopisnicu (mađarski: levelezö) iznad ovog teksta koja je 2. srpnja 1926. godine bila upućena “Blagorodjenoj gospoji Ankici Selak” u Medulićevu ulicu br. 27 u Zagrebu iz Krapine te potom:

1. pretipkate tekst s prednje strane razglednice koji je nepoznati pošiljatelj pisao rukom pomoću naliv-pera

2. navedete koliko osoba je prikazano na razglednici (ako Vam se čini da je slika premala, navratite u knjižnicu pa je pogledajte u izvorniku čije su dimenzije 14 x 9 cm)

Odgovore i svoje kontakt podatke: ime i prezime, broj telefona, članski broj iskaznice (ako je imate) pošaljite na: info@gkkr.hr

I NADAJTE SE. Knjiga kojom Vas ovaj put nagrađujemo uistinu je vrijedna, naročito vrtlarima.