U sklopu prvog ovogodišnjeg susreta članova Čitateljskog kluba proglašeni su Najčitatelji za 2018. u pet kategorija. To su:

1. u kategoriji predškolci: ALESSIA ANIĆ-ĆURKO

Alessia ovaj mjesec čita Tri prijatelja ; Veliku knjigu čudesa i Ako voliš priče o konjima. Njena mama Silvija, koja je bila na dodjeli nagrada, često na svoju iskaznicu posuđuje knjige i za svoju kćerku koja najviše voli čitati bajke, ali i poučne priče o životinjama. Član je naše knjižnice od 16. lipnja 2018. godine. Alessia nije krila sreću na svom malom licu kada joj je gradonačelnik uručio nagradu. Nestrpljivo je skinula ukrasni omot s poklona i pročitala naslove knjiga: Kontesa Barica i Uvijek čisti. Njezin veseli smijeh dugo je još odzvanjao knjižnicom. Draga Alessia, nadamo se da ćeš nam sljedeći put ispričati što ti se najviše svidjelo u knjigama koje smo ti darivali.

2. u kategoriji osnovnoškolci: ANA ŠEMNIČKI

Ana živi u Radoboju. Učlanila se u knjižnicu u rujnu 2011. U razgovoru s njenom mamom doznali smo da je Ana u zadnje vrijeme vrlo sretna jer reda niz uspjeha u školi. Tome se pridružuje i naša nagrada. Ana će uz lektiru uvijek naći vremena za zanimljive knjige kao što su: Nevjerojatni priručnik hipnoze ; Čarobnjakov nećak ; Proljetni praznici, Izgubljeni u svemiru, pa i za dobre stare stripove o Asterixu i slične. Želimo ti i dalje puno uspjeha u školovanju i u životu, draga Ana! Možda priznanje koje si dobila potakne tvoje prijatelje da se učlane u knjižnicu.

3. kategoriji srednjoškolci: ANA KLASIĆ

Ana je učenica 2. razreda krapinske jezične gimnazije u koju svakodnevno putuje iz Gornjeg Jesenja. Poklonili smo joj zbirku kajkavske poezije Dečec na svori petrovčana Vladimira Podgajskog. Iz povijesti posudbe nismo mogli primijetiti da posuđuje knjige na stranim jezicima, ali vjerujemo da će se i to uskoro dogoditi. Bit će to dobra vježba za njeno kontinuirano učenje jezika. Ana voli knjige poput onih o Harryju Potteru. Član je Knjižnice od 7.10.2015. godine i to će, nadamo se, još dugo biti.

4. u kategoriji odrasli: ANA MARIJA KUNŠTEK

Gospođa Ana živi Lepajcima, a član je naše knjižnice od 13.01.2009. Kada smo joj javili da je ove godine ona Najčitatelj, rekla je :”No, konačno”. I mi kažemo, no konačno, jer ju već dugo poznamo kao pasioniranog čitatelja. Ovaj mjesec uživa u knjigama Baš ti, baš tu ; Na plaži Chesil ; Gospođa Hemingway i Junak i Tragovi. Osim ljubavnih romana, Ana Marija čita i biografije, komedije i ponekad trilere. Član je Kluba čitatelja, nadamo se da će uspjeti pronaći i malo više vremena za sudjelovanje u radu kluba. Osim dviju knjiga u poklon paket smo i njoj pridodali keramičku šalicu za čaj sa ugraviranim tekstom “Ja sam najčitatelj”.

5. u kategoriji umirovljenici: RADOVAN VINCELJ

Radovan je uvijek nasmijan i vedrog duha. Član naše knjižnice je već dugo. Mi znamo da je to bilo još iz onih divnih vremena crno-bijelog svijeta kada su u knjižnici radile drage, nažalost pokojne, knjižničarke Magdalena Horvat i Vlasta Fritz. Radovan voli čitati gotovo sve, no humoristični naslovi i trileri prednjače. Trenutno se bavi Vremenom vukova, ali i Microsoftovim priručnikom jer cijeli život učimo što je njemu dobro poznato. U poklon paket smo mu umetnuli dvije knjige: Fratri u zgodama i nezgodama te knjigu Vatra u snijegu autora Luke Vukušića u izdanju Ex librisa iz 2017. godine.

Što na kraju reći, osim što čestitamo Najčitateljima i zahvaljujemo na dolasku gradonačelniku, Zoranu Greguroviću, koji je uručio priznanja i nagrade najčitateljima, kao i dogradonačelniku Dragi Kozini. Zahvaljujemo i našim partnerima u projektu: Libellusu, Synopsisu i Vihoru.

Sve sudionike sinoćnjeg događanja, kao i sve sugrađane, pozivamo u Klub čitatelja da razmjenjujemo bogatstvo impresija pročitanih knjiga jer ovakva druženja obogaćuju naše duše. . A onda dogodine, tko zna? Možda baš Vi budete Najčitatelj!