Knjižnica je i ove godine prihvatila inicijativu krapinske udruge TAVAN da se u našim prostorima održavaju jednom mjesečno kino projekcije dokumentarnih filmova koje je ova udruga nabavila zahvaljujući svojoj suradnji sa tvrtkom Restart iz Zagreba.

Ograniziranjem ovakvih i drugih kulturnih događaja TAVAN i Knjižnica se udružuju u naporima da naš grad učine još poželjnijim mjestom za život, centrom ne samo zagorske kulture u ovom području umjetnosti nego i šire. Publiku za ovakav tip događaja već imamo, a novu treba odgajati i poticati.

Stoga Vas pozivamo na projekciju dokumentarnog filma “Dan oslobođenja” koja će se održati u petak, 1. ožujka u Plavoj dvorani Knjižnice s početkom u 19:30 sati. Film prati događaje oko koncerta Laibacha održanog u Sjevernoj Koreji u čast 70. godišnjice od kraja japanske okupacije. Uz standardni repertoar izvedene su i pjesme iz mjuzikla “Moje pjesme, moji snovi” koji u Sjevernoj Koreji uživa kultni status. Po riječima članova grupe, ovaj koncert predstavlja njihovu ublaženu verziju. Budući da se radi o prvom nastupu zapadnjačkog benda u toj zemlji, koncert je privukao planetarnu pažnju medija i javnosti.

Ako niste u mogućnosti doći u knjižnično kino, nema problema, jer DVD filma možete posuditi u knjižnici.

Ako ipak dođete, ne morate nositi kokice sa sobom.

Mi ćemo ispeći svježe, hrskave i slane kako bi užitak bio potpun.

Ne morate ponijeti ni novčiće jer je ulaz na projekciju besplatan!