Unatoč kiši, a u okviru terenske nastave i u pratnji svojih učiteljica Andreje Cigula, Vlaste Ptičar i Tine Zovko, našu su knjižnicu posjetili svi učenici Područne škole Slatina koja se nalazi jedva 4 km udaljena od matične škole Antuna Mihanovića na Petrovskom. Većina njih nije nikad bila niti u jednoj narodnoj knjižnici, pogovoto ne u većoj knjižnici kao što je Gradska knjižnica Krapina.

Dočekala ih je voditeljica Dječjeg odjela, diplomirana knjižničarka, Petra Salamon, najmlađa zaposlenica knjižnice koja s veseljem očekuje ne samo Krapinčane već i mnoge putnike namjernike koji dolaze u knjižnicu. A takvih je u proljeće puno više nego tijekom godine. U tijeku je, naime, vanškolska nastava pa mnoga djeca požele posjetiti našu knjižnicu.

Petra im je ispričala u glavnim crtama ono najvažnije što djeca te dobi trebaju znati o knjižničnim uslugama. Ova će ima znanja dobro doći kad krenu u srednje škole u Pregradi, Zaboku, Krapini ili negdje dalje. Učenici su se, naravno, najdulje zadržali na Dječjem odjelu radoznalo uzimajući u ruke knjige iz referentne zbirke, knjige na stranim jezicima, stripove a neki čak i poneku igračku. Nekolicina je zauzela i mjesto u čitaonici te se udubili u čitanje. Svima je jedan školski sat brzo prošao a potom su se uputili u razgledavanje drugih znamenitosti u našem gradu.

Vjerujemo da će nam opet uskoro doći, bilo kao razred, kao škola ili samostalno. Očekujemo ih i pozivamo na nove susrete!