Drugi dani medijske pismenosti održavaju se od 8. do 12. travnja 2019. godine. Naša knjižnica uključila se radionicom “Hejtanje na internetu” koju je 11. travnja u SŠ Krapina za učenike 2. razreda smjera komercijalisti održala naša knjižničarka Petra Salamon.

U današnje vrijeme kada se sve odvija ‘online’, pišu se statusi, dijele privatne fotografije, skupljaju se ‘lajkovi’ i ‘reakcije’, važno je ukazati djeci da brojne ‘reakcije’ i komentari često mogu izazvati negativne posljedice. Kroz radionicu, cilj je bio upoznati sudionike sa značenjem pojma ‘hejtanje’ ili govor mržnje na internetu, naučiti ih kako ga prepoznati, osvijestiti njegove posljedice i ukazati na odgovorno ponašanje i zaustavljanje govora mržnje na internetu.

Više o nepoželjnim sadržajima, privatnosti i zaštiti djece na internetu ali i brojnim drugim temama vezanim uz medijsku pismenost saznajte na https://www.medijskapismenost.hr/ a u našoj knjižnici možete dobiti brošuru “Djeca i mediji” i obratiti se knjižničarki Petri koja će vas rado upoznati s temom.

Preuzeto s https://www.medijskapismenost.hr/