Odgovor na ovo pitanje možete naći čitajući ove knjige iz područja zdravlja i psihologije koje smo pripremili za vas.

1. Kate Dahler : Imam rak, ali on nema mene

Mnoštvo knjiga nudi medicinske savjete o raku, ali ova je drugačija. U njoj žena oboljela od raka jednostavnim riječima, kronološki iznosi iskustvo dijagnosticiranja i liječenja. Autorica nas kroz deset poglavlja vodi putem koji je morala proći kada je čula da boluje od raka. Najlakše je biti negativan, biti žrtva – trudite se biti pozitivni. Ne treba se bojati postaviti pitanja i dobro slušati odgovore na njih. Mnogi ciljevi i težnje koji su postojali prije spoznaje dijagnoze raka dobivaju drugačije mjesto. Bol, probadanja ili samo običan kašalj, a koji bi inače bili posve nevažni nakon saznanja o postojanju raka postaju jako važni. Na kraju svakog poglavlja autorica zapisuje što je naučila iz proteklih događaja, analizira pojmove sa medicinskog i psihološkog stanovišta te daje niz savjeta važnih za proces ozdravljenja. Sama navodi da zasigurno ne bi preživjela bez ljubavi i humora svoje obitelji ni podrške njezinih prijatelja i specijaliziranih udruga za borbu protiv raka. Nakon dijagnoze kao i svi oboljeli našla se na raskršću svojega života. Poručuje da je izgradnja mira u srcu posebno osnažujuća te ohrabruje oboljele od raka da preuzmu nadzor nad svojom situacijom. Ljepota življenja leži u vrijednosti svakog proživljenog trenutka, zaključak je ove knjige koje možete naći na policama naše knjižnice.

2. Kenan Crnkić: Nadživjeti život

“Imamo dva života, drugi počinje onog trenutka kad istinski shvatimo da imamo samo jedan”, rekao je Konfucije.
Kenan Crnkić, autor bestselera ” 7 tajni uspjeha” i “Pazi kojeg vuka hraniš” u trećoj knjizi trilogije “Život” daje odgovore na vječna životna pitanja kao što su: kako se nositi sa ogovaranjima, uvredama, problemima i iskušenjima, izdajama i razočaranjima, prijateljima i neprijateljima. Jedanaest poglavlja knjige nas već svojim nazivom vode na vlastito djelovanje. Pružaju nam se primjeri iz svagdašnjeg života koji proživljavamo. Tako saznajemo zašto je šutnja zlato, shvaćamo da ništa nije kako izgleda i da se dobro uvijek dobrim vraća. Zadnje poglavlje zavšava upitnom rečenicom “Tvoje je samo ono što daš, ili …? Odgovor na to pitanje probajmo naći razmišljajući o vlastitom životu a pri tome neka nam pomognu prekrasne misli Kenana Crnkića.

3.Matthew Walker: Zašto spavamo

Neuroznanstvenik i zaljubljenik u istraživanje spavanja dr.sc. Matthew Walker otkriva nam bezbrojne zdravstvene i društvene koristi koje proizlaze iz redovitog, dubokog noćnog sna ,ali i nevjerojatno nepoželjne posljedice pomanjkanja sna. Otvarajući vrata brojnih laboratorija za spavanje, autor razotkriva kako uz pomoć sna možemo utjecati na inteligenciju, zdravlje i raspoloženje, kako možemo bolje učiti i pamtiti, biti produktivniji, jačati imunosni sustav, čuvati sve organske sustave u tijelu te tako spriječiti psihičke bolesti i degenerativne procese, Neka ovaj skup ideja šalje poruku optimizma i potakne svakog čitatelja na pronalazak vlastitih rješenja za bolje spavanje.