UM I MATERIJA

Čovjek svakog dana mislili otprilike 4000 zasebnih misli. Između 22 i 31 posto tih misli bilo je neželjeno i nekontrolirano nametljivo, a od njih su 96 posto bile repetitivne misli o dnevnim aktivnostima. Većina nas zarobljena je u ciklusu negativnog mišljenja i ne znamo kako mu možemo umaknuti.

Ovo je knjiga koja bi vam mogla promijeniti život. Puna je očaravajućih činjenica i zadivljujućih priča. Divno je vidjeti da se znanost konačno može povezati s onime što su stari mudraci, šamani i moderni filozofi odavno spoznali.

Sve je objašnjeno na jednostavan i prihvatljiv način. Autor na vrlo zanimljiv i jednostavan način pojašnjava kako se može  pomoću vlastitog uma i vlastitih misli kreirati život kakav se želi.

umimaterija

KOGNITIVNA KIBERNETIKA

Važnost knjige jest u obavljenim istraživanjima čije su poveznice edukacijska iskustva prepoznatih ishoda učenja, procesa stjecanja kompetencija i utjecaja inteligentnih tehnologija. Danas edukacije doživljavaju bitne promjene jer uvođenje inteligentnih tehnologija u sve sfere, uz digitalnu društvenu umreženost, postaju jedan od najvažnijih faktora razvoja.

Postavlja se pitanje nije li znanstveno-tehnološki razvoj zanemario učinak inteligentnih tehnologija na ljudsko tijelo i um. Zasjenjeni željom za postizanjem brzine, maksimalne djelotvornosti, preciznosti i sve veće dobiti, danas se razvoj novih tehnologija provodi u skladu sa željama i zahtjevima onih koji se njima koriste namećući ih interesnim skupinama društva u cjelini. Takve su tehnologije već integrirane u fizičku infrastrukturu, trgovačke i ekonomske odnose, ali i u osobne i političke norme i očekivanja, ali trebalo bi pronaći mjeru da čovjek interakcijom i samosviješću vlada ovim tehnologijama.