U Plavoj dvorani naše knjižnice možete razgledati likovne radove međimurskih autora Božene i Dragutina Hajdarovića.

Izloženo je dvadeset slika u akvarelu od čega dvije u diptih akvarel tehnici. Također si izložene i slike u tehnici ulje na platnu. Teme slika su okrenute svagdašnjim ljudima i životu koje nas okružuje poput slika pejzaža, rijeka, jeseni, zalaska sunca i sl.

Božena je završila Gimnaziju u Varaždinu te Višu tehnološko tehničku školu i Tehnološki fakultet u Zagrebu. Nakon nekoliko godina provedenih radeći u gospodarstvu postaje profesor i uskoro je promovirana u profesora savjetnika. Motivirana radom svojeg supruga te prepoznajući i svoje kreativne crte zadnjih nekoliko godina i ona se bavi slikarstvom. Osim toga, predmet zanimanja su joj kačkanje, izrada ukrasnih i odjevnih predmeta i sl. Dragutin je rođen u Gardinovcu. Nakon završene Srednje tehničke škole poput supruge završava Višu tehnološko tehničku školu i Tehnološki fakultet u Zagrebu te se bavi gospodarstvom. U svom radu inspirativno bira trenutak u kojem nastoji brzim potezima uhvatiti taj posebni trenutak u kojem će svoj doživljaj brzim potezom zabilježiti na platno.

Zajedno sudjeluju na mnogim likovnim kolonijama, članovi su raznih likovnih udruženja te vole mlađim naraštajima prenostiti svoja umjetnička iskustva.