Danas je našu knjižnicu posjetila mag. Nataša Koražija, prof. slov., ravnateljica Knjižnice Rogaška Slatina, s kojom knjižnicom smo 24. 3. 2016. potpisali Sporazum o partnerstvu i suradnji. U okviru ovog sporazuma kojega su supotpisali i krapinski gradonačelnik, Zoran Gregurović te sa slovenske strane Branko Kidrič, župan Rogaške Slatine i Martin Mikolič, župan općine Rogatec obje knjižnice partneri dogovorilii su dugoročnu suradnju u području kulturnog povezivanja naših građana kroz razmjenu knjiga i druge programe koje provode knjižnice.

Razlog današnje posjete je posudba oko 40 knjiga iz našeg fonda za potrebe članova rogaške knjižnice koji čitaju i knjige u hrvatskom prijevodu. Prema njihovoj želji u pakete smo umetnuli knjige koje zadovoljavaju različite strukture slovenskih čitatelja, tinejdžere, mlade žene, pripadnike drugih naroda u Sloveniji, knjige o zaljubljivanju, knjigo o životu s različitima.

Među knjigama su “Ciganin, ali najljepši” Kristijana Novaka po kojoj je nastala i kazališna predstava, “Dabogda te majka rodila” Vedrane Rudan, nekoliko romana hrvatske autorice Kate Michel, roman Ante Tomića (“Što je muškarac bez Brkova”), Gorana Tribusona (“Ne dao Bog većeg zla”) kao i prijevodna literatura ( Slavujeva pjesma, Sante leda…)

Nadamo se da je naš odabir dobar i da će se naši slovenski prijatelji i Hrvati koji žive u Rogaškoj Slatini i Rogatcu s veseljem prihvatiti čitanja, uranjanja u neke druge teme i svjetove. Da će ih knjige podučiti, zabaviti, nasmijati, prodrmati jer se BEZ KNJIGA NE MOŽE!