Zaista je lako biti roditelj. Dijete najčešće poslušno legne, zaspi i cijelu noć spava, jede koristeći nož i vilicu, samo se odjene i odlazi u vrtić ili školu s osmijehom na licu. Ili je istina ipak malo drugačija? Što kad djeca ne spavaju, ne jedu, svađaju se, vrište u javnosti i neposlušna su?

Djeca su različita, kao i njihovi roditelji, te zaslužuju razumijevanje i biti viđeni onakvima kakvi jesu. Cilj ove knjige o odgoju djece je pomoći roditeljima u pronalaženju pristupa svome djetetu kojim će zadržati nadzor i vladati teškim situacijama, a namijenjena je kako onima koji će prvi put postati roditeljima, tako i onima koji žele imati usputni vodič o tome što je najvažnije u odgoju djece.

Kroz sedam jednostavnih koraka, autorica ukazuje roditeljima kako da postanu što bolji te da budu roditelji kakvi bi doista željeli biti, a kao najvažniji zadatak u životu navodi stvaranje čvrste veze između roditelja i djeteta koja bi trebala trajati do kraja života. Tih sedam koraka opisano je u sedam poglavlja:

Autorica pomoću svakodnevnih primjera opisuje životne situacije, a svako poglavlje u posebno označenom dijelu donosi savjete i načine kako postupati ili pomoći djetetu s obzirom na njegovu dob i tijekom cijelog razdoblja dječjeg odrastanja.

Nitko nije rođen kao dobar roditelj, ali većina to mogu postati – i svi mogu biti bolji. Ukoliko ste voljni raditi na sebi i zaista postati boljim roditeljem, predlažemo da posudite ovu knjigu norveške psihologinje i obiteljske terapeutkinje Hedvig Montgomery, nakladnika OceanMore. Knjiga vas čeka na policama roditeljskog kutka naše knjižnice!