a) upute za boravak u knjižnici

Prilikom ulaska u knjižnicu obavezno je dezinficirati ruke sredstvom za dezinfekciju postavljenim na ulazu.

Preporučuje se nošenje zaštitnih maski za lice.

Vraćanje i posudba knjižnične građe obavljaju se na dvama odvojenim i označenim info-pultovima u prizemlju knjižnice.

Pristup knjižničnoj građi na policama nije dozvoljen.

Molimo korisnike da se pridržavaju uputa o preporučenom razmaku i što kraćem zadržavanju u knjižnici.

b) upute za rad u čitaonici:

Radno vrijeme čitaonice je 9-13 sati te od 14-16 sati. Molimo korisnike da unaprijed rezerviraju mjesto i građu potrebnu za rad u čitaonici (elektroničkom poštom, telefonom i sl.).

Korisnici prilikom ulaska u čitaonicu moraju ostaviti kontakt podatke, a dežurni će knjižničar zabilježiti vrijeme ulaska korisnika i vrijeme napuštanja čitaonice.

Naručena građa čeka korisnika na predviđenom mjestu za rad u čitaonici.

Korisnici koji planiraju dolazak u knjižnicu moraju voditi računa o zdravstvenom stanju te, kako ne bi ugrozili druge, odustati od dolaska ako imaju povišenu temperaturu ili druge smetnje koje mogu ukazivati na simptome zaraze COVID-19.

Nakon što u čitaonicu uđe maksimalno dozvoljen broj korisnika, daljnji su ulasci mogući tek kad netko od korisnika izađe, tj. kad jedan korisnik napusti čitaonicu, jedan može ući.

Vlastiti materijali koje korisnik unosi u prostor kako bi ih koristio u čitaonici (knjige, skripte i sl.), moraju biti omotani u plastični omot i dezinficirani na ulasku u knjižnicu/čitaonicu.

Građa knjižnice koju korisnik koristi više dana u prostoru čitaonice odlaže se u posebnu vrećicu označenu korisnikovim podacima te mu se prilikom nastavka korištenja predaje u vrećici.

Pravilno postupanje s građom, u kontekstu primjene ovih smjernica, znači da korisnik ne smije ugrožavati higijenu građe prilikom korištenja/listanja.

[Ove mjere stupaju na snagu od 12. svibnja 2020.]