Kako se danas osjećate?

U prekrasnoj šumi kraj maloga sela, živjele su brojne šumske životinje. Lisica, medvjedić, ježić i vjeverica bili su jako dobri prijatelji, ponekad svojeglavi pa su se svađali i ljutili, ponekad plakali i bojali, ali su se i grlili i ljubili.

Mala lisica bila je uvjerena kako će biti jaaaako sretna kad skupi puno novih stvari, pa je tako od djeda zatražila nove drvene igračke i mnogo šumskih bobica. Djed ju je pažljivo slušao, no svojom mudrošću uvjerio je unučicu da sreća nije u stvarima, već živi u nama i našim srcima… Iako je lisica djeda nastavila uvjeravati da je najsretnija kada dobije nešto novo, u jednom se trenutku prisjetila da joj katkad u igri s prijateljima i roditeljima igračke i ne trebaju. Kako je djed uvjerio lisicu da će sreća doći u njeno srce, pročitajte u slikovnici Lisica je naučila da sreća stanuje u srcima.

Na drugoj strani šume, medvjedić je taman sanjao najljepši san kad ga je mama nježno probudila i pozvala na doručak te zamolila da se počne spremati kako bi na vrijeme stigli prvi dan u vrtić. No, uplašeni medo nije htio ići u vrtić jer se bojao da ga novi prijatelji neće prihvatiti. Čega se zapravo medvjedić bojao i kako je prevladao strah? Saznajte u slikovnici Medvjedića je strah ostati u vrtiću.

Jednog su dana šumske životinje uživale u igri i zajedničkom druženju. Subota je bila baš odličan dan za to! Natjecali su se tko će sakupiti što više predmeta čiji naziv počinje slovom koje im je zadano. Marljivo su tražili, skakutali, veselili se pronađenim predmetima… svi, osim malog ježića. Kako je bio na trećem od četiri mjesta, tužno se opravdavao kako je imao najteže slovo. Tko mu je pomogao odagnati tugu i kako, pročitajte u slikovnici Ježić je tužan jer nije pobijedio u igri.

Istoga dana, skupljajući žirove, vjeverica se zaigrala i počela skakutati po granama drveća. Medo ju je upozorio da ne smije tuda skakati, ali ona je samo pomislila kako ju nepotrebno gnjavi i pravila se da ga ne čuje. Nastavila je skakati kad se odjednom glasno začulo KRC i jedna je grana puknula. Na sreću, spretna je vjeverica uspjela skočiti na drugu. Iako su je odrasli koji su bili u blizini strogo opomenuli da prestane skakati, ona je samo nakratko zastala i nastavila dalje sve dok nije upala baš na hrpicu lišća koju je ježić cijeli tjedan marljivo skupljao. Što je bilo dalje i kako se ježiću ispričala, pročitajte u knjizi Kad je ljuta, vjeverica ne sluša.

Osim spomenutih životinja, u seriji slikovnica o emocijama autorica Tatjane Gjurković i Tee Knežević, ilustratorice Jelene Brezovec, a u izdanju Evenio možete pročitati kako se osjećaju psić, maca, mišić, zeko, žirafa, lavica, praščić, slonica, majmunica, hrčak, ovčica, vučić, magarac, kornjača, konjić i nilski konjić, a u posebnom dijelu na kraju svake slikovnice pročitajte Savjete za roditelje o tome kako pomoći djeci i sebi samima te kako se nositi s određenim emocijama.