Nova serija interaktivnih slikovnica o dječaku Pinu izdana je u nakladi Planet Zoe, autorica je Marta Galewska-Kustra, a ilustratorica Joanna Klos. Mali Pino omiljeni je dječak među brojnom djecom, pomaže im pri učenju govorenja te vježbanju motorike. Ovoga puta došao je u malom formatu, pa je namijenjen onim najmlađima, djeci od 0 do 3 godine koja ga mogu sama držati, listati i nositi okolo. Kako bi učenje govora s Pinom bilo još lakše, na stražnjoj korici svake od ove četiri slikovnice autorica roditeljima objašnjava kako ih najbolje s djetetom čitati.

Što radi Pino?

Pino sjedi, jede, pije… ma Pino uživa u svakodnevnim aktivnostima, a svaka od njih je prilika za učenje osnovnih imenica i glagola.

Pino: igre gestama i glasovima

Zaigrani Pino voli mahati ručicama, pljeskati, igrati igre sakrivanja rukama i brojne druge aktivnosti za male bebe. U ovoj slikovnici Pino poziva bebe u zabavni svijet gesta i glasova.

Pino želi laku noć

Iako bi se Pino još igrao, Maja već spava pa mora biti tih da je ne probudi. Kako već spavaju i igračke i stabla i vjeverice, vrijeme je i da Pino pođe na počinak. Tko mu je pomogao da lakše utone u san, otkrit će vam sam…

Pino želi dobro jutro

Usvajanje jutarnje rutine i vježbanje fine motorike može biti jako zabavno kad vidite kako Pino i njegova seka Maja veselo pozdravljaju sunce, vjevericu na prozoru, peru zube, odijevaju se, doručkuju…