U utorak, 10. studenoga 2020. održan je drugi sastanak u novoj sezoni Čitateljskog kluba Gradske knjižnice Krapina. “Gutači knjiga” su spremno došli podijeliti svoje utiske , dojmove i razmišljanja iz pročitanih knjiga na odabranu temu “Zovite ju Zemlja”.

Susret je počeo čitanjem recenzija koje su poslale članice kluba koje nisu bile u mogućnosti sudjelovati u susretu. Tako smo se prisjetili da je naša Zemlja interesantan i čudesan spoj biologije, kemije i fizike: često ne zastanemo i ne uživamo u njezinoj ljepoti, već ponekad stvari uzimamo zdravo za gotovo. Čuli smo nekoliko riječi i o knjizi “Ova zlatna zemlja” Barbare Wood čija se radnja odvija u pitomim krajevima Australije. Našu čitateljicu posebno je dojmila rečenica iz knjige: “Nikada neću znati što sam sposobna učiniti ako ne svladam svoje strahove”. Nakon toga prisjetili smo se i knjige “Slane banane” naše sugrađanke Riane Petanjek. Razmatrali smo i poučnu knjigu “Zašto se pingvinima smrzavaju stopala” te malo-pomalo došli do znanstveno-fantastičnih minuta susreta. Naime, krenuli su utisci o knjizi “Atlantida” Andrew Tomasa. Atlantida, da li je postojala ili ne, je li doista ulaz u nju ispod čuvene piramide… vječna su pitanja na koja ni okupljeni nisu uspjeli nači odgovor. O izgubljenim svjetovima i nebeskim bićima nastavili su “Gutači knjiga” raspravljati slušajući recenziju knjige Jasne Horvat “Vilikon” te Dubravke Ugrešić “Baba Jaga je snijela jaje.” Kako ne bi sve bila samo proza pobrinula se voditeljica susreta pročitavši jednu od pjesama iz pjesničke zbirke “Zemlja-Zemlja” mladog pjesnika Marka Pogačara.

Na kraju susreta okupljeni članovi su se usuglasili da bi tema sljedećeg susreta Čitateljskog kluba koji se planira krajem godine bila posvećena našim kućnim ljubimcima i dragim životinjama koje čine život ljepšima.