Nudimo vam nekoliko preporuka za čitanje u ove posebne blagdanske dane.

1. Jean Mercier: Drukčiji roman o Isusu

Nakon velikog književnog uspjeha koji je doživio sa svojim prvim romanom “Kad župniku prekipi” nakladnička kuća “Verbum” je objavila novi naslov Jeana Merciera.

U ovoj knjizi čitatelj otkriva zanimanje koje Isus Krist pokazuje za ljude koje susreće putem; na zdencu, na ulazu u grad, usred grada. Autor odvažno postavlja pitanja koja dolaze iz njegova poznavanja Svetog pisma. Oživljava šutnju biblijskoga teksta ili daje riječ osobama koje u Bibliji nisu ništa rekle. Tako upoznajemo Petrovu ženu koja prihvaća odluku svojeg mladog supruga da je napusti i pođe za Isusom, razmišlja o tamnim Judinim mislima te zašto je Toma zahtijevao da stavi prst u Kristove rane.

Drukčiji roman za drukčiji Božić. Neka donese radost u vaša čitateljska srca.

2. Eric-Emmanuel Schmitt: Noć vatre

Može li jedna noć izgubljenosti u pustinji postati trenutak egzistencijalnog pronalaska?

U svojoj autobiografskoj prozi “Noć vatre” svjetski poznati književnik Eric-Emmanuel Schmitz progovara upravo o tome. Nadnaravno iskustvo autora je iz temelja promijenilo i potaknulo ga da ostvari svoj životni poziv i postane pisac. Otkrivajući duhovnu intimu i unutarnji put suvremenoga intelektualca ova iznimna autobiografska proza ujedno donosi i duboka promišljanja o naravi ljudske spoznaje i vjerovanja.

Dobra preporuka za one koji se žele duhovno obnoviti u ove blagdanske dane.

3. Karl Ruhmann: Pikule ciglene boje

“Pikule ciglene boje” dirljiv je i topao roman koji progovara o bespotrebnosti rata i satirom opisuje uzaludnost granica te pruža utjehu u nadi i mašti.

Šestogodišnje dijete, glavni lik romana, igrom slučaja odrasta u totalitarnoj državi koja ga nasilno odvaja od majke te brigu o njemu povjerava jednoj obitelji. Budući su djeca u školi prema njemu okrutna jer je stranac nemoćni dječak traži utočište u čudesnom svijetu vlastitih bajki, vitezova i vila. Svoju maštu kao oružje nosi sa sobom gdje god ga život nosi. Dijete na kraju kreće na dug put u obećanu zemlju gdje vjeruje da će otkriti nove i lijepe priče i gledati ih kako se kotrljaju kao teške pikule ciglene boje.

Nadamo se dragi naši čitatelji da će vam ove ili neke druge knjige koje su vam na raspolaganju na policama naše i vaše knjižnice uljepšati blagdanske dane koji su pred nama.