Uz seriju slikovnica za djecu i o djeci iz različitih dijelova svijeta, otputujte u Tokio, upoznajte Kurde i Aruši, djevojčicu iz malog sela u pustinji Tar u Indiji, saznajte više o tome kako žive djeca na planini Himalaji, ima li života u pustinji Sahari te mogu li djeca u Kambodži biti prijatelji s majmunima…

Aleksandar Saša Škorić: Djeca Tokija

U glavnom gradu Japana danas živi oko 35 milijuna ljudi što bi značilo da u njega možemo smjestiti 8 puta više stanovnika nego što ih ima cijela Hrvatska. Kroz taj velegrad, u ovoj vas slikovnici vode Kuga, Mie, Naoki i Vakaba, njegovi stanovnici, djeca koja će vas upoznati s običajima i znamenitostima grada.

Damir Vujnovac: Djeca Kurdistana

Jeste li znali da čak četrdeset milijuna Kurda živi u Iranu, Iraku, Siriji i Turskoj, na prostoru azijskog kontinenta koji zovu Kurdistan? Više zanimljivih činjenica o životu djece Kurdistana, koliko traje osnovno školovanje, kakvu hranu i kako jedu te je li njihov kruh jednak ili barem sličan našem, saznajte na stranicama ove slikovnice.

Branko Kladarin: Djeca Himalaje

Možda ste znali da visoki planinski lanac Himalaja skriva malena sela oko kojih šibaju jaki vjetrovi i često iznenada zavijore sitne snježne pahulje… Ali znate li da se, kad dođe vrijeme zimskih školskih praznika, učenici vraćaju u svoja sela do kojih putuju danima, a oni koji se vraćaju iz pokrajine Zanskar svake zime po nekoliko dana hodaju kližući se po zaleđenoj rijeci kako bi došli do svojih domova? Ako ne znate, više o zanimljivom životu djece na Himalaji saznajte među koricama ove knjige.

Ana Đokić: Djeca Indije: Aruši

Djevojčica Aruši ima osam godina, a njezino ime na hindskom jeziku kojim govori znači prva zraka sunca. Aruši nema mobitel ni računalo, a ni internet. Aruši čak ne ide ni u školu, a nije išla ni u vrtić. Ona pripada nomadskom plemenu Kavaz što na hindskom jeziku znači akrobat. Djevojčica je plesačica na užetu te time zarađuje novac i hranu za cijelu obitelj. Kako živi Aruši, bi li voljela ići u školu te zašto voli osjetiti krckanje zalutalih zrnaca pijeska pod svojim zubima, pročitajte u ovoj zanimljivoj slikovnici.