Ovogodišnja, deseta po redu NOĆ KNJIGE održat će se u petak 23. travnja 2021. a u povodu Svjetskoga dana knjige i autorskih prava (koji se obilježava 23. travnja) te Dana hrvatske knjige (koji slavimo 22. travnja).

Organizatori Noći knjige 2021. su Zajednica nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Knjižnice Grada Zagreba, Udruga za zaštitu prava nakladnika – ZANA, portal za knjigu i kulturu Moderna vremena Info, Knjižni blok – Inicijativa za knjigu te Hrvatska udruga školskih knjižničara.

I mi se priključujemo brojnim hrvatskim knjižnicama sa raznolikim aktivnostima prilagođenim novim uvjetima koji stavljaju na kušnju ne samo pojedince već i različite organizacije i društvene sustave.

U nastojanju da odgovore na izazove suvremene stvarnosti organizatori su odlučili Noć knjige tematski posvetiti

LJEKOVITOJ MOĆI KNJIGE.

Jesu li knjige lijek? Mogu li nam knjige pomoći u održavanju zdravlja? Koje bismo knjige prepisali sebi i drugima i zašto?

Na ova i slična pitanja pokušat ćemo odgovoriti kroz razgovore u klubu čitatelja, čitanjem ljekovitih priča najmlađima, listanjem starih foto albuma knjižnice, prigodnim foto natječajem, radionicom spašavanja “bolesnih” knjiga…

PRATITE NAS!