BRIGAŠ i TREBAŠ

Jeste li u zadnjih tjedan dana razmišljali i brinuli se o tome što sve trebate napraviti? Ili o tome jeste li nešto zaboravili? Ili ste se možda brinuli o tome kako će se vaše dijete snaći prvi dan škole ili vrtića? Ili ste možda počeli raditi na novom radnom mjestu i brinuli se kako ćete se snaći?

Ako je vaš odgovor potvrdan, moramo vas obavijestiti da imate BRIGITIS, čudnu bolest koju dobijete ako se previše brinete. A kako izgleda ta bolest? Prvi simptom je Brigaš koji jedva čeka da sjedne na vaše rame i pronađe tisuće razloga zbog kojih se možete brinuti, a drugi simptom je Trebaš koji jako dobro zna što sve vama treba i na to vas podsjeća svake dvije sekunde.

Najgore od svega je to što brigitis mogu dobiti čak i djeca, pa ga je tako dobio i dječak Perica, glavni junak ove priče…

ALI ne brinite, slikovnica Brigaš i Trebaš ima lijek protiv brigitisa. O čemu se točno radi, otkrivaju vam autorica slikovnice Tamara Vučković te ilustratorica Mateja Vincelj Škarica, rodom iz Đurmanca, koja je još kao djevojčica redovito posjećivala našu knjižnicu, pa volimo misliti da je inspiraciju za predivne ilustracije podsvjesno crpila i iz slikovnica koje je kod nas posuđivala.

Slikovnicu ćete uskoro moći posuditi u našoj knjižnici, a više informacija o dostupnosti naše građe pronađite na našem online katalogu (https://krapina.zaki.com.hr/pages/search.aspx?&currentPage=1&searchById=-1)