U sklopu pjesničke večeri i obilježavajući Dan grada Krapine, posebna nam je radost bila ugostiti Vladimira Šenjuga iz Poznanovca, višestruko nagrađivanog pjesnika koji u svom bogatom pjesničkom opusu ima sljedeće naslove: “Jesen kam odhajaš” (1986.), “Kiesna ljeta” (1996.), “Svetla i senčine” (1999.), “Od istine” (2004.), “Sprepleteni puti “(2009.), “Meje vu meni” (2012.), “Anđeo u službi” (2014.), “Nešto u grudima “(2015.), zajednička zbirka s Đurđom Lovrenčić i Darkom Raškajem, “Čuvarek ognjišča (2016.)”, “Usputne minijature (2017.) “Svetle duše” (2020.), “Rieči moje grude” i “Moje cvietve”(2021.).

Vlado je počeo pisati u 6. razredu osnovne škole, zahvaljujući svom profesoru Tomislavu Dorotiću koji je i sam bio pjesnik. No, iako je bio pjesnik, Vlado je jednako uspješan bio i u drugim domenama života: kao elektrotehničar na mjestu tehničkog voditelja mreže dočekao je mirovinu, a život si je uljepšavao radom u vinogradu i na njivi te brigom o životinjama. Zbog njegove spontane naravi njegovim čitateljima je bilo puno lakše uživjeti se u riječi njegovih pjesama koje su jednako emotivne i tople.

Sa svojom prepoznatljivom poezijom koja priča životne priče osvojio je i nekoliko nagrada. Bio je prvi pobjednik recitala u Poznanovcu koji je kasnije prerastao u manifestaciju “Susret riječi”. Na toj je manifestaciji pobjeđivao tri godine za redom. Osim toga sudjelovao je i na Danima kajkavske riječi u Zlataru, Recitalima kajkavskog pjesništva “Dragutin Domjanić”. Zastupljen je u antologijama “Panorama novijega kajkavskog pjesništva” i “Antologija nove kajkavske lirike” objavljenima u časopisu Kaj.

Jedan je od utemeljitelja Hrvatskozagorskoga književnoga društva. Osim poezije, njegov je hobi i slikanje. Član je Likovne udruge “Josip Kaltnecker” iz Zaboka.

Na kraju susreta oprostili smo se do sljedeće prilike sa riječima iz njegove pjesme “Umoran sam”

“Samo barikade

Preda mnom rastu

Riječima pokušavam premostiti vrijeme.”

Vjerujemo da će Vladimir to jednako uspješno činiti i u budućnosti kada se nadamo ponovnom susretu s dragim nam pjesnikom.