NE ZABORAVITE NA ČAROLIJU KNJIŽNICA U KOJIMA RADE NEOBIČNE KNJIŽNIČARKE, POSJEĆUJU IH KRAVE, A UMJESTO KNJIGA POSLUŽUJU SE RAKETNI SENDVIČI

Pred nama je nekoliko tmurnih i kišnih dana (https://meteo.hr/prognoze.php?Code=Krapina&id=prognoza&section=prognoze_model&param=3d ) savršenih za posjet knjižnici, posudbu knjiga i uživanje u čitanju.

Donosimo vam nekoliko slikovnica koje veličaju knjižnice i pozivaju da ih još danas posudite na Dječjem odjelu naše knjižnice:

Gabby Dawnay: ČAROLIJA KNJIŽNICA

Da se u svakoj knjižnici može pronaći za svakoga ponešto zna djevojčica Ema koja neumorno nagovara prijatelja Luku da pođe s njom u knjižnicu. No, Luka po cijele dane gleda televiziju i knjige su mu dosadne. Što mislite, je li na kraju ipak u knjižnici pronašao nešto za sebe?

Kašmir Huseinović: NEOBIČNA KNJIŽNIČARKA

Neobična knjižničarka obožavala je čitati knjige, a nemalo se iznenadila kad su jednog dana iz knjiga počeli provirivati likovi jer im je bilo dosta toga da ih nitko nije čitao samo zato jer su bile smještene na najudaljenijoj polici najudaljenije sobe u knjižnici. Ova je knjižničarka doživjela pravu avanturu, a jeste li vi spremni za neobičnu avanturu u knjižnici?

Jujja Wieslander: MAMA MU U KNJIŽNICI

Svi znamo da krave vole čitati novine u carstvu hladovine, a jeste li znali da postoji krava koja voli čitati knjige i ići u knjižnicu? Ta krava zove se Mama Mu, a kako je negdje načula da su svi dobrodošli u knjižnici odlučila je provjeriti je li to zaista tako.

Davorka Premec: VERA MEĐU KNJIGAMA

Djevojčica Vera obožava slušati priče, a jednako toliko voli ih pričati. Isto tako, Vera obožava ići u knjižnicu jer u knjižnici se nalaze najbolje priče, a i ima ih jako puno. Tako je Vera jednom umjesto knjige poželjela raketni sendvič i saznala da nije baš zgodno jesti i listati knjige. Što mislite, zašto?