Mjesec hrvatske knjige 2022.

“Pustolovine debelog mačka Pegija” – autor Marko Horvat

Ovogodišnji je Mjesec hrvatske knjige posvećen mladima jer je 2022. godina proglašena Europskom godinom mladih. Tema ovogodišnje manifestacije glasi Generacija K, a moto Misli na sebe – čitaj!

U istom tonu s istim motom smo nastavili s programom, te nakon ljubavnog petka i druženja sa spisateljicom Inom Špiček, poznatom pod pseudonimom Inna Moore te radionicom vinorela s veseljem smo u srijedu 19. listopada ugostili  našeg mladog autora slikovnice –  Marka Horvata, učenika 4. razreda OŠ Ljudevita Gaja. 

Marko je bio izvrstan sugovornik i razgovor s njim je bio zanimljiv, humorističan i nadahnjujući. Njemu je bilo ovo prvo predstavljanje slikovnice, vjerujem da će nastaviti s predstavljanjem i u drugim knjižnicama. Očekujemo još sličnih priča od Marka i crteža od njegovih prijatelja. Slikovnicu možete posuditi u našoj knjižnici i uvjeriti se u sve što smo vam pokušali približiti i prenijeti. 

Markova slikovnica će biti osim na našem dječjem odjelu i u Zavičajnoj zbirci, a to će naraštajima svjedočiti o talentu, trudu i pozitivnoj priči i pričama proizašlim iz jednog dosta ružnog razdoblja pandemije. 

Hvala svima na dolasku i podršci, lijepo vas je vidjeti i tako velikom broju.

Naši susreti i pozitivna priča ide dalje.

Vidimo se u našoj i vašoj knjižnici!