Knjižničarsko društvo Krapinsko-zagorske županije i ove godine u suradnji s Osnovnom školom Ante Kovačića iz Zlatara dodijelilo je nagrade za najčitatelje Krapinsko-zagorske županije kao znak javnog priznanja u cilju promicanja čitanja, namijenjenu članovima narodnih knjižnica koje djeluju na području KZŽ.

Nagradu za najčitateljicu Gradske knjižnice Krapina s najvećim brojem pročitanih knjiga u KZŽ, njih 348 u 2022. godini dobila je gospođa Nevenka Presečki. Gospođa Nevenka je skoro svakodnevno u knjižnici i najviše se veseli kada pristignu novi naslovi.

Nagrada je nazvana u spomen na prerano preminulog istaknutog knjižničara Denisa Vinceka iz Pregrade koji je ostavio dubok trag radeći kao knjižničar zlatarske osnovne škole.

Nagrada „Denis Vincek“ dodjeljuje se jednom godišnje jednom članu narodnih knjižnica koje djeluju na području Županije, a koji svojim primjerom promiču knjige i čitanje. U ponedjeljak je u Zlataru nagradu primilo 12 ljubitelja čitanja, članova narodnih knjižnica iz Krapinsko-zagorske županije. Najčitatelji su na dar primiti statuu nastalu prema idejnom rješenju logotipa Društva, poklon u knjigama te besplatnu jednogodišnju članarinu. OŠ Ante Kovačića pripremila je prigodni program, a dodjela nagrada ujedno je i prilika da smo se prisjetili kolege Denisa Vinceka. Svečana dodjela Nagrade odvijala se pod pokroviteljstvom župana Krapinsko-zagorske županije Željka Kolara.