Odjel za odrasle

Saznajte više o našem odjelu za odrasle

Odjel za odrasle

O odjelu

Odjel za odrasle nalazi se u prizemlju knjižnice i sadrži oko 20.000 jedinica knjižnične građe od kojih su glavnina: knjige iz beletristike (djela hrvatske i drugih književnosti prevedena na hrvatski jezik), knjige na njemačkom i engleskom jeziku ali i stručne knjige iz područja humanističkih znanosti (povijesti, zemljopisa, glazbe, prava, filozofije, psihologije, religije…), informacijskih znanosti, prirodnih i primijenjenih znanosti, sporta i zabave te još i referentna zbirka (leksikoni, rječnici, priručnici, enciklopedije). zbirka stripova.

Osim knjižne građe na odjelu se nalazi i neknjižna građa: zbirka filmova na CD-u (filmski klasici, ekranizirani romani…), glazbena zbirka (CD sa snimkama klasične glazbe, suvremene hrvatske glazbe, glazbe drugih naroda…)

Knjižničari u informacijskoj službi na Odjelu za odrasle pomažu vam u pretraživanju kataloga, interneta, pronalaženju literature za izradu različitih seminarskih, maturalnih i drugih radova, pružaju bibliografske i referalne obavijesti, pomažu pri odabiru literature, vrše rezervacije.

U okviru odjela organizirana je i čitaonica tiska, dnevnih i tjednih novina i časopisa, mjesečnika, revija i popularnih časopisa (Večernji list, Jutarnji list, Zagorski list, Glas Zagorja, Radobojski list, Gornjostubička luč, Globus, Gloria, ELLE, BUG, Meridijani, VP – magazin za vojnu povijest, Auto – magazin za automobile i lifestyle, Doktor u kući, Dobra hrana, Hrvatski planinar, Hrvatska vodoprivreda, Glasnik mira).

U jednom kutu odjela nalazi se radni stol sa računalom spojenim na Internet i dva sjedeća mjesta, a u drugom dvosjed za tiho udobno tiho listanje i čitanje literature.

Sva građa u Odjelu za odrasle može se posuditi za korištenje izvan knjižnice izuzev referentne zbirke. 

Rokovi posudbe:

– za knjige 30 dana

– za časopise 7 dana

– za AV građu (filmove, glazbene CD) 3 dana

Produženu posudbu od navedene plaćate prema našem cjeniku (vidi: „Vodič za korisnike – Cjenik“ u glavnom izborniku).

Radno vrijeme

ponedjeljak - petak: 8:00 - 19:00
subota: 8:00 - 13:00

Adresa

Šetalište Hrvatskog narodnog preporoda 13,
49 000 Krapina

Kontakt

Tel: 049/370-132
E-mail: miljenka.benc@gkkr.hr, bozica.vorih@gkkr.hr

Najave događanja, igraonica, pričaonica

Događanja i aktivnosti

Noviteti

  KNJIŽEVNOST;   Krvavi meridijan / Cormac McCarthy  Uspoređuju ga s remek-djelima Dantea, Melvillea, De Sadea, Faulknera i Flannery O’Connor, nazivaju jednim od najvažnijih romana

Pročitajte više »
Skip to content